top of page

iDance-Belgium vzw

In 2017 ziet iDance-Belgium vzw het levenlicht...

...wel, praktisch gezien dan toch, want het idee ontstond al heel wat jaartjes eerder. Jaren waarin veel energie en tijd gestoken werd om een eigen danscentrum op te kunnen richten, met heel wat tegenslagen enerzijds, maar ook met heel wat opgedane ervaringen anderzijds. Samenwerking met feestzalen bleek niet zo evident, voorgestelde locaties lagen vaak niet in de juiste "zone" of konden niet voorzien worden van voldoende parkeerplaatsen. De aankoop van een pand stootte dan weer op een negatief stedenbouwkundig advies en het idee bleek financieel niet haalbaar.

 

De aanhouder wint! 

... en zo vonden we in een zeer enthousiast gemeentebestuur in Oud-Turnhout de oplossing. Met de hulp die zij ons bieden, staan we momenteel aan het begin van een splinternieuw dance center op Sportpark De Hoogt in Oud-Turnhout. "Center", want naast koppeldans zullen er heel wat andere fijne dansstijlen aangeboden worden... meer daarover zal je ongetwijfeld in het komende seizoen ontdekken. De eerste lessen in het nieuwe, 1200m² grote gebouw gaan van start in september 2019! 

Dankzij zeer gemotiveerde vrijwilligers en sympathisanten die op allerlei manieren bijgedragen hebben, zijn wij bijzonder trots op dit prachtige dance center. Bloed, zweet en tranen kunnen we héél letterlijk nemen. Het afgelopen jaar hebben we het overgrote deel van de zaal eigenhandig gezet. Van het uittekenen van de plannen, tot het plaatsen van de laatste klink, om en bij de 90% deden we helemaal zelf.     

Als we vandaag de dag de ingrediënten van onze club onder de loep nemen, en filteren op de belangrijkste troeven, kunnen wij met trots vaststellen dat we een gezonde club zijn met veel oog voor alle leden:

- een competent bestuur met een
ruimdenkende en vernieuwende visie, dat tevens ook niet verlegen is zich regelmatig bij te scholen op verscheidene gebieden. 

- een werkgroep die steeds weer paraat staat om de club mee draaiende te houden, en ervoor zorgt dat leden en aanwezigen op de oefenavonden steeds weer 
verwend worden met een gezellige zaal, een hapje, een geschenkje, ...

- een team dat zich hard inzet om zowel lessen als oefenavonden, alsook speciale gelegenheden in een 
gezellig kader te laten plaatsvinden.

kwaliteit, door het aantrekken van gediplomeerde dansleraars, niet enkel op gebied van het dansen zelf, maar ook gediplomeerd op algemeen sportgebied, want dansen mag je gerust een sport noemen.

 

iDance Belgium... den bouw

Met heel veel plezier hebben we heel wat weersomstandigheden doorstaan om van een droom werkelijkheid te maken. Op een goei jaar tijd, en na dagen, nachten, weekend- en feestdagen door te werken, zijn we heel tevreden met het resultaat. We hebben het beste gehaald uit de middelen en mogelijkheden die we hadden. We huisvesten momenteel effectief alle leeftijden aan dansers, en zitten nog vol ideeën naar de toekomst toe, maar alles stap voor stap... 

We kozen ervoor om zo veel mogelijk zelf te doen, en daar heb je natuurlijk hulp bij nodig, zowel qua kennis, qua materiaal als qua handen. Je kan je dus ongetwijfeld wel voorstellen hoe dankbaar wij zijn voor iedereen die ons geholpen heeft, volledig belangeloos. Sommigen hebben ons materiaal geleend, anderen zijn een keertje komen helpen, nog anderen meerdere keren en zeker niet te vergeten de vaste kern die alle weersomstandigheden mee doorstaan hebben en er alles voor gedaan hebben om zo snel mogelijk operationeel te zijn. In de wetenschap dat er altijd wel iemand onbewust vergeten zal worden, noemen we ze toch graag bij naam:

De gemeente Oud-Turnhout, Luc Helsen, Louis Hoefnagels, Hilde Pelgrims, Dirk De Schinkel, Dirk Willems, Frank Klaasen, Ivan Haagen, Jef Van Steen, Jelle Verheyen, Nico Baeten, Koen Van Vugt, Peter Verheyen, Jeke Sannen, Marcel Sannen, René Van Nooten, Sven Van Miert, Owen Claes, Ayden Claes, Sterre Van Miert, Liene Van Miert, Eric Van den Broeck, Guy Verbunt, Willy Joris, Viviane Van Baelen, Guy Quets, Chantal Leemans, Niels Van Lommelen, Bert Wuyts, Kris Meynen, Marie-Jeanne Claes, Juliana Joren, Anouk De Poorter, Geert Van Heule, Charles Verhoeven, Eric Joren, Jef Verheyen, Stijn Moelants, Rudy Van Looy, Anja Sannen, Michel de Raeve, Lana De Raeve, Erica Jorissen

 

Sfeerbeelden kan je hier bekijken...

“The job of feets is walking, but their hobby is dancing”
bottom of page