top of page

Een foto zegt meer dan 100 woorden

... en een filmpje misschien nog meer...

We hebben je email adres in ons bestand opgenomen, het adres dat we ook gaan gebruiken voor de filmpjes. Deze niet onbelangrijke mail is niet onmiddellijk de kortste, maar hopelijk kan je toch even de tijd vinden om hem door te lezen én natuurlijk ook van de filmpjes te genieten. 

Ruim vijf jaar geleden zijn wij gestart met het filmen van alle aangeleerde danspassen en die beelden hebben we ook gedeeld met al onze dansers. De vele fijne, dankbare reacties geven ons de moed om dat te blijven doen. Bovendien hebben we in die jaren geen enkele vorm van misbruik opgemerkt, wij gaan dus in alle vertrouwen verder op dit elan.

Alle filmpjes zijn heel droog gefilmd, zonder gedetailleerde uitleg, zonder volledige afwerking. Ze zijn bedoeld als naslagwerk en het mag niet de bedoeling zijn dat het de lessen gaat vervangen... Daarvoor zien we jullie veel te graag stralen op de dansvloer. Er zijn dansers die de filmpjes misschien nooit bekijken, en er zijn er die snel nog eens kijken voor ze naar de volgende les komen. Er zijn dansers die thuis alles grondig bestuderen, en er zijn dansers die tijdens een dansavond snel even de smartphone erbij halen om uit die discussie te geraken. Voor gevorderde dansers geeft het ook een mooi overzicht van wat ze ooit allemaal in welke dans geleerd hebben... want zo'n playlists sleur je je hele verdere carrière mee.

Let op!
Bij de bekende dansers is het zeer duidelijk, dat heeft het verleden uitgewezen, voor nieuwe iDance dansers moet nog wel even gezegd dat de beelden op je account persoonlijk zijn! Ze zijn niet bedoeld om verder te verspreiden, noch aan dansers die in een lager jaar zitten, noch aan dansers uit andere clubs, nog aan om het even welke andere persoon. De beelden zijn intussen trouwens ook auteursrechtelijk beschermd. Spring er aub zorgvuldig mee om, het kost ons veel tijd en moeite om intussen al meer dan 500 filmpjes te maken, te bewerken en te beheren in meer dan 200 playlists, en we willen geen collega dansleraren voor de borst stoten. Daarom houden we het intern.

Hoe kom ik bij mijn filmpjes?
Om filmpjes te bekijken moet je eenmalig een account aanmaken bij Screencast.com. Voor elke lijst (dat wil zeggen, voor elke dans) zal je eenmalig een e-mail ontvangen op het adres dat u bij ons opgegeven hebt. Eenmalig klikken op die link, opent de weg naar de lijst van die bepaalde dans in je account. Hoe je dat precies doet, lees je verder in deze mail... 

Welke filmpjes krijg ik te zien?
Wel, het is niet mogelijk om dit op individueel niveau te beheersen, dat zou ons al snel duizenden playlists opleveren. U krijgt dus een mailtje aan voor iedere dans afzonderlijk, en enkel voor het jaar/groep waarin u nu danst. Danst u in 2 jaren, dan krijgt u ze beide. Bent u een jaartje terug afgezakt, dan krijgt u ook enkel die filmpjes van het jaar waar u momenteel in zit.

Stappenplan om een account aan te maken
Volg de stappen hieronder, of kijk naar dit filmpje

 • Surf naar Screencast.com

 • Kies voor de knop "Sign Up"

 • Je krijgt nu een scherm met daarin een link naar:
  "Create a new account"

 • Geef je e-mail adres op dat je ook aan ons bezorgd hebt

 • Kies een persoonlijk paswoord

 • Je account is nu beschikbaar... maar er staat nog niets in...

 • Je zal een mailtje ontvangen van Screencast ter bevestiging van je email adres. Dat mag je dus ook even verifiëren.

 • Wacht daarna nog even geduldig af, tot je een mailtje krijgt van "email service davy.claes@outlook.com". In die mail zit een link die je één maal moet activeren. Let wel, voor elke dans krijg je aan aparte mail! Die mails heb je niet meer nodig eens je een bepaalde folder geactiveerd hebt.

 • Heb je alle lijsten geactiveerd, dan volstaat het om waar ook ter wereld en met welk toestel ook, in te loggen op je Screencast account om jouw playlists te bekijken. 

Veel plezier ermee! Wacht nog wel even geduldig de e-mails af... wij doen ons uiterste best om dat snel in orde te maken. 

Leen & Davy
Team iDance

“Dancing is a perpendicular expression of a horizontal desire”

George Bernard Shaw

bottom of page