DANSEN ALGEMEEN

WELKOM BIJ iDANCE-BELGIUM! 

Ben je iemand die graag danst? En heb je een partner (man, vrouw, broer, zus, schoonmoeder, vader, vriend, vriendin,... die dat ook graag doet? 

Dan ben je bij iDance aan het juiste adres!

Bij ons leer je verschillende dansen aan in een ontspannen, gezellige sfeer! 
Heb je een man of een vrouw die dansen echt niet ziet zitten? Breng hem of haar eens mee naar een opendeurdag... met eens een kijkje te komen nemen doe je immers niets mis. 
Vaak denken mensen ten onrechte dat dansen een stijf gedoe is, of niet meer van deze tijd... maar niets is minder waar. Tijdens een opendeurdag zal je onmiddellijk merken dat dansen alles behalve stijf is. Ontspannen, los, gezellig, een gezonde dosis humor,... . 
Wat de muziek betreft kunnen we zeggen dat die echt alle leeftijden afdekt. Wij zijn niet verlegen om eens een leuke oldie de revue te laten passeren, maar blijven ook dagelijks de nieuwe hits in de top 30 op de voet volgen. Ben je geïnteresseerd? Een dansseizoen start telkens in september en loopt dan tot einde maart. Vanaf maart zijn er maandelijks nog vrijblijvende dansavonden, zodat de aangeleerde danspasjes toch in je voeten blijven tot het nieuwe seizoen start! 
Ben je geïnteresseerd, of had je toch nog graag meer informatie over onze club, dan mag je altijd een email sturen: info@idance-belgium.be 


Algemeen 

Tijdens onze opendeurdag zorgen wij er al voor dat je drempelvrees voor eens en altijd verdwijnt. We trachten je op een toffe en dynamische manier te laten kennismaken met heel wat verschillende dansen, op zeer uiteenlopende muziekgenres... muziek van toen, maar zeker ook muziek van nu. 

Tijdens het eerste jaar krijg je de meest populaire dansen zoals Salsa, Disco Swing, Cha Cha Cha, Swing, Foxtrot en Engelse Wals aangeleerd. En wees gerust, na zo'n seizoen kan je al heel wat ! We leren je niet enkel een basispasje van iedere dans, maar een heleboel combinaties die je de mogelijkheid geven om op allerlei leuke muziek te dansen. Door precies deze dansen aan te bieden tijdens een eerste jaar, hoef je nooit meer op je stoel te blijven zitten op feestjes. 

Al vanaf de eerste maand dat je les volgt, kan je je passen komen inoefenen tijdens onze uiterst gezellige oefenavonden. Er wordt ook al eens een thema-avond georganiseerd. Heel de zaal wordt dan in een speciaal kleedje gestoken om jullie helemaal in de sfeer onder te dompelen. 


Waarom dansen? 

Dansen is mijn hobby

Vraag aan honderd mensen waarom ze dansen. Het antwoord zal zo iets zijn van: "omdat het plezant is" en "ik doe dat graag." Dat zal zo wel zijn, maar die honderd mensen bedoelen nog heel wat meer. Ze willen eigenlijk het volgende zeggen:

 • lk dans met mijn partner. We leren het samen en we doen het samen. Behalve gezelschapsspellen zijn er weinig of geen hobby's of sporten die je samen beoefent, of toch zeker niet waar je samen moet werken om tot een resultaat te komen.

 • lk moet helemaal geen atleet zijn. lk mag zelfs twee linkervoeten hebben. Het is de dansleraar die mij moet leren dansen... stapje voor stapje. En als ik tot vier kan tellen, ben ik al een heel eind weg.

 • lk moet helemaal geen schrik hebben om te leren dansen; ik moet ook niet verlegen worden. lk sta toch niet alleen op de dansvloer! Alle koppels staan het daar te leren. Niet dan?

 • lk vind de muziek we leuk. De top-30 levert genoeg dansmelodietjes om modern bezig te zijn. En dat komt dan weer van pas als we uitgaan of naar een feestje kunnen.

 • En dat je op trouwfeesten, party's en zo geen plaats genoeg hebt, vind ik niet helemaal correct. Voor een basispas en wat afgeslankte figuurtjes heb ik echt geen tien vierkante meter nodig. (Mijne man loopt zelfs niet meer naar 't toilet als ze de vermenigvuldigingsdans beginnen!)

 • lk vind dansen eigenlijk een volwaardige sport. Elke dansles en dansavond leveren mij een portie beweging op. En dat niet alleen. Dokters en wetenschappers zijn er stellig van overtuigd dat dansen mijn geheugen traint, goed is voor mijn coördinatievermogen en snelheidscontrole en mijn richtingsgevoel aanscherpt.
  Bovendien houdt het mijn evenwichtsgevoel op peil.

 • In tegenstelling tot vele andere bezigheden is dansen zelfs helemaal niet duur. Geen extra duur schoeisel, geen sportoutflt, geen bijkomende kosten, geen sportzakken, ... ik betaal lidgeld aan de club en dat is dat. En mijn ziekenkas betaalt me dan ook nog eens een deel van mijn lidgeld terug.

 • Mijn kennissenkring is ondertussen al flink uitgebreid. Je geraakt automatisch aan de klap in de club. Op den duur worden die lessen zo'n beetje uitgaan.

 • En als ik dat allemaal zo overpeins, vraag ik mij af waarom wij niet eerder begonnen zijn.

 • Dat is iedere keer opnieuw weer ambiance! Alle stress van mijn dag verdwijnt als sneeuw voor de zon.

  Reken daar nog de op en top gezelligheid bij, af en toe een leuke verrassing, een quiz, het jaarlijkse feestje,... wedden dat dansen je hobby wordt?

1/1
“Dance is the hidden language of the soul”

Martha Graham

© 2020 by DC.
iDance-Belgium vzw

De Hoogt 24

2360 Oud-Turnhout

info@idance-belgium.be

+32 14 69 07 41

BTW nr.: BE0846 730 321

 • Facebook Social Icon