top of page

DANSEN

ALGEMEEN

Welkom bij iDance Belgium

BG1.jpg

ZO VEEL OM TE VERTELLEN

Koppel

Ben je iemand die graag danst? En heb je een partner (man, vrouw, broer, zus, schoonmoeder, vader, vriend, vriendin,... die dat ook graag doet? 

Dan ben je bij iDance aan het juiste adres!

Bij ons leer je verschillende dansen aan in een ontspannen, gezellige sfeer! 
Heb je een man of een vrouw die dansen echt niet ziet zitten? Breng hem of haar eens mee naar een opendeurdag... met eens een kijkje te komen nemen doe je immers niets mis. 
Vaak denken mensen ten onrechte dat dansen een stijf gedoe is, of niet meer van deze tijd... maar niets is minder waar. Tijdens een opendeurdag zal je onmiddellijk merken dat dansen alles behalve stijf is. Ontspannen, los, gezellig, een gezonde dosis humor,... . 
Wat de muziek betreft kunnen we zeggen dat die echt alle leeftijden afdekt. Wij zijn niet verlegen om eens een leuke oldie de revue te laten passeren, maar blijven ook dagelijks de nieuwe hits in de top 30 op de voet volgen. Ben je geïnteresseerd? Een dansseizoen start telkens in september en loopt dan tot einde maart. Vanaf maart zijn er maandelijks nog vrijblijvende dansavonden, zodat de aangeleerde danspasjes toch in je voeten blijven tot het nieuwe seizoen start! 
Ben je geïnteresseerd, of had je toch nog graag meer informatie over onze club, dan mag je altijd een email sturen: info@idance-belgium.be 

Hoe gaan wij te werk 

Wel, je kan bij ons terecht voor verschillende dansstijlen zoals koppeldans, Line Dance, FIT Dance, korte cursussen, lijndans voor senioren, Ballet en voor de kleuters, de jeugd en de jong volwassen is er ook Disco, Streetdance, Clipdance, Modern, Jazz, ...

Koppeldans

 

​koppeldans of partnerdans doe je dus met z'n tweetjes. Het hoeft daarom niet je eigen partner te zijn, dansen kan je met iedereen. Breng je tante mee, je grootvader, je dochter of goede kennis, wij leren iedereen dansen. Man-vrouw, vrouw-vrouw, man-man, x-x... het kan bij ons allemaal.

 

Tijdens het eerste jaar krijg je bij ons wat wij noemen "Swing Solution". Dat zijn zowat de meest populaire dansen als Salsa, Disco Swing, Swing , Cha Cha Cha Foxtrot en Engelse Wals. En wees gerust, na zo'n seizoen kan je al heel wat  hoor! We leren je niet enkel een basispasje van iedere dans, maar een heleboel combinaties die je de mogelijkheid geven om op allerlei leuke muziek te dansen. Door precies deze dansen aan te bieden tijdens een eerste jaar, hoef je nooit meer op je stoel te blijven zitten op feestjes!

Wat bedoelen we met een "jaar"? Wel... dansen is een wintersport, althans in België. Een seizoen start bij ons half september en eindigt einde maart. In die periode bieden we 21 lesuren aan én 3 themalessen. In totaal gaat het dus om 30 uren. Los van die "lessen" (want dat is eigenlijk niet het juiste woord) kan je geheel vrijblijvend ook wekelijks naar onze super gezellige dansavonden of -namiddagen komen. 

Hoe lang dans je dan per les? Wel, een uur, simpel toch. Tijdens themalessen is dat 2,5 à 3 uur, maar dat is niet aan één stuk door hoor, we gaan verstandig om met lichaam en geest. Een dansavond of -namiddag duurt 4 à 5 uur, en tussendoor kan je lekker relaxen in ons zitgedeelte. Het hoeft natuurlijk niet zo lang te duren... er zijn ook dansers die even een half uurtje komen dansen en dan lekker op tijd onder de lakens duiken, dat beslist ieder voor zich. 

 

Wanneer worden de lessen gegeven? Momenteel dansen wij op dinsdagavond, woensdagavond en heel de zondag, zowel in de voormiddag als in de avond. Zondag? zal je misschien denken... wel dat is de meest ideale dag om te dansen... om je vrije zondag zalig mee te beginnen, of om je week af te sluiten en goed gezind aan die nieuwe werkweek te beginnen. 
Zeker niet onbelangrijk, als je in een eerste jaar start op een bepaalde dag en op een bepaald uur, behoud je dat de volgende 7 to 8 jaar! Het is dus niet zo dat je ieder jaar van dag of van uur moet veranderen. Maar... laat ons al eens starten met 1 jaar, niet waar? 

 

Maar wat als ik toch meer wil? Geen probleem, die kans is zelfs heel groot dat je na zo'n jaartje nog meer wil, dat kan natuurlijk. Bij ons kan je van heel jonge leeftijd tot heel oude leeftijd blijven dansen. Ga je naar een tweede jaar, dan breiden we je kennis van die 6 dansen verder uit, maar komen er ook nieuwe dansen bij, zoals tango, quickstep, mars, swing fox en rumba. Ga je naar een derde jaar, voilà, de heerlijke Weense wals, de pittige jive en de ritmische samba. In een vierde jaar komen daar nog slow fox en nightclub two step bij. Met die 16 dansen werken we daarna de rest van je danscarrière verder... maar nogmaals, eerst al maar eens op dat eerste jaar concentreren. 

Hoe ziet een typische groep "beginners" eruit? Wel, dansen kent geen lagen of klassen... onze groepen bestaan uit heel uiteenlopende mensen, zallig toch? Ook qua leeftijd zijn er grote verschillen, wij hebben al voorgehad dat een 11-jarig danskoppel les volgt in de zelfde groep als mensen boven de 60, zalig toch? Kortom, er is een grote verscheidenheid binnen een groep, zowel qua leeftijd als qua afkomst als qua achtergrond... maar 1 ding is zeker, ze komen allemaal om zich te amuseren en om iets te leren. Onze dansers zullen je misschien niet onmiddellijk benaderen, want niet iedereen heeft dat graag, maar ze zijn stuk voor stuk wel allemaal heel toegankelijk. 

Raden we jullie nog iets aan? Ja, breng iemand mee als je kan en wil. Dat is zeker geen must, maar het maakt het vaak nog fijner om echt samen met iemand die je kent te kunnen gaan, je ouders, je neef mijn z'n vriend of vriendin, ... noem maar op. Kom je toch liever met z'n tweetjes, super! En als je wil en er voor open staat, leer je snel andere supertoffe mensen kennen, maar ook dat is zeker geen must.  

Hoeveel kost 1 seizoen eigenlijk? Dansen is zowat de goedkoopste sport die er bestaat, het enige waarvoor je betaalt is een bijzonder laag lidgeld. 1 seizoen kost bij ons 110 euro per persoon. In die prijs is verzekering inbegrepen. 

 

Wat heb je nodig? Niks, simpel hè? Zelfs geen goed humeur, daar zorgen wij wel voor. Qua kledij dan? Gewoon, zoals je altijd bent... wees vooral jezelf, er zijn al anderen genoeg! Schoenen dan misschien? Wel... dansschoenen zitten heel comfortabel en zijn ook echt gemaakt om te dansen, maar je kan ook zeker zonder hoor... zeker een eerste jaar. Je zal zelf wel ondervinden welk type schoen makkelijk en welk iets moeilijker danst, maar kom de eerste keer gewoon in een lichte schoen of zelfs in sportschoenen. 

 

Wat als ik eens een keertje niet naar de les kan komen? Geen probleem. Onze lessen zijn zo opgebouwd dat wanneer we iets nieuw leren, het de les daarna altijd terug herhaald wordt en de les daarna zeker nog eens grondig doorgedanst kan worden. Meestal leer je 't dan snel wel "mee door". Tijdens de themalessen en (beperkter) tijdens dansavonden kan er al wel eens geholpen worden als het echt nodig zou zijn. 
Als je voor een langere periode niet kan komen, hoeft dat ook niet altijd "een ramp" te zijn... dat is vooral afhankelijk van de mate waarin je iets aanneemt. Wij kennen dansers die 2 of 3 maanden out zijn door een operatie, maar daarna weer vrolijk mee inspringen. Vaak kunnen ze niet dansen, maar komen ze de les toch vanop de zijlijn volgen, waar je ook weer heel veel details van oppikt. Een heel groot voordeel van idance-Belgium is dat je van alle geleerde figuren filmpjes ter beschikking krijgt. Die zijn niet gemaakt om van te leren, maar wel om op terug te vallen, dat helpt heel goed. 

 

Geven wij ook dansen afzonderlijk? Ja en nee. Ja, in onze korte cursussen, maar dat is meer na het seizoen. Tijdens het seizoen bieden wij een "pakket" aan. Dat doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat een uitgebreide danskennis heel erg bijdraagt tot het dansplezier. Wanneer je 1 specifieke dans gaat volgen, beperk je jezelf zodanig, dat je er uiteindelijk niet heel veel mee zal doen. Wanneer je maar 1 dans leert, zal je op een feestje ook niet zo makkelijk "het beste van jezelf" kunnen tonen, want vaak kennen Dj's niet veel van echte dansmuziek, en dan moet e maar hopen dat jouw dans die avond toch eens een keertje aan bod komt, en dat het dan ook min of meer nog de juiste snelheid heeft. Tijdens dansavonden kan je bij ons wel terecht, maar in normale omstandigheden komt iedere dans meestal niet meer dan 1x per uur aan bod... omdat we zo'n uitgebreid gamma hebben. Ken je 1 dans, kan je maximum 3 minuutjes per uur op die dansvloer staan, en dan is het weer wachten geblazen. Ken je 6 dansen uit het eerste jaar, kan je toch al bijna 20 minuten per uur dansen. En ook op feestjes is je keuze veel uitgebreider, en hoef je niet te wachten en te wachten tot ze die ene goeie schijf draaien wanneer je  toch net naar het toilet bent zeker... 

 

Kan ik me alvast inschrijven? Dat doe je best bij het begin van het seizoen, tenzij je voor Fit Dance gaat. Een seizoen loopt steeds van september tot maart, zonder instapmomenten tussenin. Lees je dit pas eind september of begin oktober, maar wil je eigenlijk toch nog mee doen... geen paniek contacteer ons snel even, en we vinden samen ongetwijfeld de juiste oplossing. Line Dance gaat door tot in juni en bij Fit Dance kan je om het even wanneer instappen.  

 

Wil je liever eerst eens komen proberen? Snappen we helemaal, geen enkel probleem, zelfs geheel vrijblijvend. Het fijnst voor iedereen, is dat je dat gewoon de eerste les van het nieuwe seizoen doet. En ook fijn voor ons is dat je de eerste les tenminste een kwartiertje vroeger komt. 

 

Heb je al danservaring? Dan kan het zijn dat je geen eerste jaar meer wil doen, maar liever in een andere groep instapt. Dat kan zeker... en je hoeft dat niet onmiddellijk definitief te kiezen. Het is zowel voor jullie als voor ons belangrijk dat je je goed voelt in een bepaalde groep, of in meerdere groepen natuurlijk. In dat geval raden wij aan om eerst eens verschillende groepen uit te testen, net zolang tot je ergens goed voelt, en ook dan voelen wij ons goed. 

Is dansen een gezonde sport? Wel, in het artikel op deze website kan je heel wat informatie vinden: https://www.c-and-a.com/be/nl/shop/dansen-is-gezond

 

Dansen is mijn hobby

Vraag aan honderd mensen waarom ze dansen. Het antwoord zal zo iets zijn van: "omdat het plezant is" en "ik doe dat graag." Dat zal zo wel zijn, maar die honderd mensen bedoelen nog heel wat meer. Ze willen eigenlijk het volgende zeggen:

 • lk dans met mijn partner. We leren het samen en we doen het samen. Behalve gezelschapsspellen zijn er weinig of geen hobby's of sporten die je samen beoefent, of toch zeker niet waar je samen moet werken om tot een resultaat te komen.

 • lk moet helemaal geen atleet zijn. lk mag zelfs twee linkervoeten hebben. Het is de dansleraar die mij moet leren dansen... stapje voor stapje. En als ik tot vier kan tellen, ben ik al een heel eind weg.

 • lk moet helemaal geen schrik hebben om te leren dansen; ik moet ook niet verlegen worden. lk sta toch niet alleen op de dansvloer! Alle koppels staan het daar te leren. Niet dan?

 • lk vind de muziek we leuk. De top-30 levert genoeg dansmelodietjes om modern bezig te zijn. En dat komt dan weer van pas als we uitgaan of naar een feestje kunnen.

 • En dat je op trouwfeesten, party's en zo geen plaats genoeg hebt, vind ik niet helemaal correct. Voor een basispas en wat afgeslankte figuurtjes heb ik echt geen tien vierkante meter nodig. (Mijne man loopt zelfs niet meer naar 't toilet als ze de vermenigvuldigingsdans beginnen!)

 • lk vind dansen eigenlijk een volwaardige sport. Elke dansles en dansavond leveren mij een portie beweging op. En dat niet alleen. Dokters en wetenschappers zijn er stellig van overtuigd dat dansen mijn geheugen traint, goed is voor mijn coördinatievermogen en snelheidscontrole en mijn richtingsgevoel aanscherpt.
  Bovendien houdt het mijn evenwichtsgevoel op peil.

 • In tegenstelling tot vele andere bezigheden is dansen zelfs helemaal niet duur. Geen extra duur schoeisel, geen sportoutfit, geen bijkomende kosten, geen sportzakken, ... ik betaal lidgeld aan de club en dat is dat. En mijn ziekenkas betaalt me dan ook nog eens een deel van mijn lidgeld terug.

 • Mijn kennissenkring is ondertussen al flink uitgebreid. Je geraakt automatisch aan de klap in de club. Op den duur worden die lessen zo'n beetje uitgaan.

 • En als ik dat allemaal zo overpeins, vraag ik mij af waarom wij niet eerder begonnen zijn.

 • Dat is iedere keer opnieuw weer ambiance! Alle stress van mijn dag verdwijnt als sneeuw voor de zon.

  Reken daar nog de op en top gezelligheid bij, af en toe een leuke verrassing, een quiz, het jaarlijkse feestje,... wedden dat dansen je hobby wordt?

 

 

Line Dance

 

Das puur plezier hè. Wij hebben geen vast muziek genre, dat is wel belangrijk om te vermelden, wij houden het dus bv. niet enkel op country line dance. We gebruiken wel countrynummers af en toe, maar zeker ook hedendaagse muziek, oldies, anderstalig, R&B, ... alles kan. Het gaat om een mix van bestaande lijndansen, want daar zitten ook héél goeie tussen en uit "eigen creatie lijndansen". 

We dansen 1 uurtje in de week, op maandag avond van 19.30u tot 20.30u. In deze groep zitten zowel heren als dames, en je hebt er geen danspartner voor nodig, je kan gewoon alleen komen. Het aanleren van een nieuwe dans doen we stap voor stap. Wij werken niet met een beginnerslevel en een gevorderden level... bij ons kan iedereen inpikken. Ja, dat klopt... sommige bewegingen zullen als "beginner" iets moeilijker zijn, maar je zal merken dat heel veel bewegingen binnen line dance vaak terugkomen, en dat je die termen ook snel kent. Het kan best zijn dat je een bepaalde beweging misschien thuis nog eens 10 minuutjes moet herhalen om ze helemaal beet te hebben, maar eens je ze beet hebt, laten ze je niet meer los. Trouwens, tijdens een les, of erna, zijn er altijd wel enkele bereidwillige die je, als dat al nodig zou zijn, gerust eventjes mee op gang willen helpen. 

Wanneer zijn de Line Dance lessen? Wel, zoals al gezegd, op maandagen van 19.30u tot 20.30u. Een seizoen loopt van half september tot half juni, maar het is eigenlijk ook geen enkel probleem om halverwege bij in te springen. Sommige dansen ken je dan nog niet, maar we leren regelmatig toch nieuwe dansen, en van tijd tot tijd nemen we er weer eens een "oude" bij om terug op te frissen. 

 

Wil je liever eerst eens komen proberen? Snappen we helemaal, geen enkel probleem, zelfs geheel vrijblijvend. Het fijnst voor iedereen, is dat je dat gewoon de eerste les van het nieuwe seizoen doet, maar tussenin inspringen kan dus ook.
 

Raden we jullie nog iets aan? Ja, breng iemand mee als je kan en wil. Dat is zeker geen must, maar het maakt het vaak nog fijner om echt samen met iemand die je kent te kunnen gaan. Maar, ook alleen ben je meer dan van harte welkom! 

Hoeveel kost 1 seizoen eigenlijk? Dansen is zowat de goedkoopste sport die er bestaat, het enige waarvoor je betaalt is een bijzonder laag lidgeld. 1 seizoen kost bij ons 110 euro per persoon. In die prijs is verzekering inbegrepen,.

 

Wat heb je nodig? Niks, simpel hè? Zelfs geen goed humeur, daar zorgen wij wel voor. Qua kledij dan? Gewoon, zoals je altijd bent... wees vooral jezelf, er zijn al anderen genoeg! Schoenen dan misschien? Wel... dansschoenen zitten heel comfortabel en zijn ook echt gemaakt om te dansen, maar je kan ook zeker zonder hoor. Je zal zelf wel ondervinden welk type schoen makkelijk en welk iets moeilijker danst, maar kom de eerste keer gewoon in een lichte schoen of in sportschoenen. 

Fit Dance

 

In deze lessen komen heel wat bewegingen en ritmes aan bod uit de social en latin regionen. Deze lessen worden solo gedanst, maar met een hoog fitness gehalte. ideaal om samen met je kinderen, vrienden, collega's of familie te doen. Dus wil je je uithouding, coördinatie, kracht en je algemene gezondheid verbeteren, deze les pakt alle regionen aan. Bachata, jive, charleston, merengue, disco, cha cha cha, salsa en nog veel meer, het komt allemaal aan bod in deze heerlijke, uitputtende les.  

 

Wanneer zijn de lessen? Iedere maandag van 20.40u tot 21.40u en iedere donderdag van 19.30u tot 20.30u en van 20.40u tot 21.40u. 

Wat als ik eens een keertje niet naar de les kan komen? Geen probleem. Dit zijn geen vaste lessen, je komt dus in principe wanneer je maar wil... 1x in de week, 2x in de week, 1x in de maand... alles kan, we werken in deze lessen met een beurtenkaart, en je beslist dus zelf wanneer je komt.

De bedoeling is natuurlijk wel om je FIT te dansen, dus hoe vaker, hoe beter natuurlijk. 

Wil je eerst eens komen proberen? Snappen we helemaal, geen enkel probleem, zelfs geheel vrijblijvend. Kom langs in een sportieve outfit en doe eens een keertje mee.
 

Raden we jullie nog iets aan? Ja, breng iemand mee als je kan en wil. Dat is zeker geen must, maar het maakt het vaak nog fijner om echt samen met iemand die je kent te kunnen gaan. Maar, ook alleen ben je meer dan van harte welkom! 

Is dit ook voor mannen? Zeker weten... maar alleen voor échte mannen!

Hoeveel kost 1 seizoen eigenlijk? Wel, heb je een keertje vrijblijvend geprobeerd en wil je meer, wat wij heel goed begrijpen, dan kan je je inschrijven voor een seizoen. Op zich is dat enkele belangrijk voor de verzekering. De jaarlijkse inschrijving, indien je niet in een andere groep bij ons danst (dan betaal je niets) bedraagt €15. Een 10-beurtenkaart kost €60. 

Wat heb je nodig? Niks, simpel hè? Zelfs geen goed humeur, daar zorgen wij wel voor. Qua kledij dan? Ja, wat sportieve, makkelijke kledij en een sportschoentje, klaar. 

​​Korte cursussen

 

Die doen we ook, iedere lente. Het wisselt van jaar tot jaar en kan bijna alle dansstijlen omvatten. Een korte cursus bachata is een bijna jaarlijks wederkerend fenomeen, paso doble ook.. maar boogie, popcorn swing, tap swing, merengue, en nog veel meer komen regelmatig aan bod. Het gaat dan telkens om 5 à 6 lessen waarin je een mooi pakket aan figuren voorgeschoteld krijgt. Ook hier voorzien we je van de nodige filmpjes natuurlijk. 

 

Wanneer en hoeveel? Twee belangrijke vragen... wel, we starten meestal ergens na de paasvakantie en de prijs verschilt van dans tot dans... of beter gezegd per thema. Het is moeilijk om dat hier allemaal neer te typen, want het is dus ieder jaar anders. Wil je er zeker van zijn dat je niet te laat op onze website kijkt, kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief. We overstelpen je dan niet met honderden mails, maar houden je wel op de hoogte van belangrijke activiteiten zoals onze zogenaamde lente cursussen.

Senioren Line Dance

 

Dat is eigenlijk niet het juiste woord, want als je hen ziet dansen zou je absoluut niet zeggen dat de meerderheid 60+ is. Je hoeft trouwens geen 60+ te zijn om in deze schitterende groep opgenomen te worden hoor, zolang je maar een gezonde dosis humor en een gezonde goesting dans in benen hebt... en kan je dat nog niet... dansen kan je tot op héél hoge leeftijd leren. En als je dat dan onder de deskundige leiding van Rie Dierckx kan doen, ben je gezegend voor altijd. 

Dansen doen ze op maandagnamiddag en donderdagvoormiddag. Wil je meer informatie over deze groep, kom gewoon eens langs. Dat kan op maandag en donderdag, en dan best bij voor ze van start gaan of zodra de laatste les afgelopen is. 

 • Op maandag om 13.00u of om 14.30u

 • Op donderdag om 9.00u of om 10.30u

of stuur een mailtje naar Rie.

 

 

​​Jeugd

iDance Moves is een dansschool die werd opgericht en wordt geleid door Griet Machielsen en Mieke Machielsen.

iDance Moves biedt lessen aan voor jong en oud(er), voor beginnende dansers en voor ervaren dansers in de stijlen clipdance, klassiek ballet, disco, modern-jazz en streetdance.

Prachtige choreografieën worden tevoorschijn getoverd door stuk voor stuk talentvolle lesgevers. Zowel recreatief als wedstrijdgericht zijn ze ijzersterk. Ook (jong) volwassenen kunnen hier terecht in verschillende stijlen... en ballet, dat is ook een van hun grote troeven... voor alle leeftijdscategorieën.

 

Wil je meer weten over iDance Moves, dan kan je hier alles vinden

Line
Fit Dance
Korte
Senioren
Jeugd
bottom of page